Social Frihet i vardagen - Bli mer social och självsäker

Hålls du tillbaka i din sociala tillvaro av social ångest eller nervositet i vissa situationer? Känner du att skulle vilja bli mer social och självsäker och bättre i att hantera sociala situationer? 

Då måste du göra en förändring i både tankar och beteenden. Med hjälp av verktyg och metoder från KBT och mental träning kan du förändra tankar och beteenden, och med hjälp av Socialmetoden® får du en ny uppsättning välbeprövade verktyg och tekniker som gör skillnad i praktiken i sociala situationer.

Kursprogrammet består av 3 intensiva kursdagar där du och din kursledare träffas en-och-en med resultatfokuserat och individuellt fokus på dig. Vi kommer att gå igenom effektiva verktyg och övningar, utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT), kommunikationsfärdigheter och social träning – strukturerat utifrån vårt program men skräddarsytt för dig och dina utmaningar och målsättningar. Efter intensivkursen har vi 3 månaders coaching tillsammans för att säkerställa din framgång mot dina mål för en större social frihet i vardagen.

Exempel på saker du kommer att lära dig:

  • Övervinna social ångest, oro och nervositet
  • Stärka självkänslan och självförtroendet
  • Öka din närvaro i sociala sammanhang
  • Träna upp ditt sociala mod
  • Träna social kompetens (förstå den sociala dynamiken på ett nytt sätt)
  • Lär dig Socialmetoden® och förbättra din sociala förmåga
  • Konversationsträning – lär dig att bli skicklig på att prata med andra – vare sig det är t.ex. i grupper eller med främlingar

Info om coachingprogrammet

3 dagars personlig intensivkurs

3 månaders coachingprogram

Var? Stockholm, Göteborg, Malmö eller på annan bestämd ort.

När? Löpande kursstart. Gör en intresseanmälan för mer information.

Kursavgift: från 18.900 kr (kan delbetalas) - Vill du veta mer om programmet? Gör då en intresseanmälan här på sidan.

Tryck här för en intresseanmälan

Exempel på fokusområden att fördjupa dig i

Stärka självkänsla och självförtroende

Bli mer avslappnad och bekväm

Våga ta kontakt

Starta och fortsätta konversationer

Ta sociala initiativ

Skapa bättre socialt flyt

Hör vad tidigare kursdeltagare säger:

För dig som vill bli mer socialt fri - nu

 Låter du dig begränsas av social ångest och oro eller blyghet i vissa sociala sammanhang och önskar att du kunde vara tryggare och mer bekväm i dig själv i sociala situationer? 

Eller önskar du att du bättre hade kunnat föra dig fram socialt för att till exempel:

– träffa nya människor?

– hantera gruppsituationer?

– ha bättre konversationer som också leder någon vart?

Hur skulle det kännas om du istället hade…

  • Kunnat känna dig mer säker, avslappnad och lugn i dig själv och prestera bättre t.ex. i möten med andra, på dejter eller i grupper av människor?
  • Kunnat starta och föra spontana konversationer med i stort sett vem som helst – och ta det vidare?
  • Kunnat känna en större trygghet i dina sociala förmågor för att skapa ett större flyt i konversationer?

Det räcker ofta inte att bara försöka utmana sig själv eller tänka positiva tankar. För att göra en förändring som verkligen ger resultat i din sociala tillvaro, så krävs det inte enbart att förändra tankar och den mentala aspekten, du måste även förbättra den praktiska biten i form av beteende och kommunikation som fungerar i praktiken. Det enda som ger riktiga resultat i längden är nämligen att göra en förändring i den sociala praktiken som också fungerar just för dig och som på ett känslomässigt plan får dig att känna ett socialt självförtroende.

Kursprogrammet kombinerar både fokus på att förbättra tankar och den mentala aspekten utifrån metoder som vilar på evidens och forskning, tillsammans med social träning och kommunikationsträning.

Det här programmet är rätt för dig som bestämt dig för att en gång för alla övervinna din sociala ångest eller sociala begränsning och uppnå ett större socialt självförtroende och mer social frihet i din vardag.

Trött på att känna dig socialt begränsad?

Ska du titta tillbaka om 5, 10 eller 20 år och ångra att du gått miste om så många möjligheter? Eller ska du ta steget för att äntligen ta del av alla fördelar som kommer med en större social frihet framöver? Detta är för dig som gör ett aktivt val och som vill ta steget mot ett större socialt självförtroende.

Kursprogrammet bokas löpande i förväg och det finns därför begränsat med platser och tider. Om du är redo för att göra en förändring och ta kontroll över den här delen av ditt liv en gång för alla så är du välkommen att göra en intresseanmälan här på sidan för att veta mer om programmet.

Gör en intresseanmälan

Jacob Wennerlund, Kursansvarig

Jacob är utbildad KBT-terapeut och har många års gedigen erfarenhet av att ha jobbat med tusentals kursdeltagare och klienter över hela landet. Han har själv gått från en tillvaro av social ångest och begränsningar - till att vända på det helt och hållet till mer social frihet i sitt eget liv och att hjälpa andra att göra likadant.

Quote

Det har varit en väldigt trevlig upplevelse att jobba med Jacob. På bara några dagar har jag fått enorma resultat och även ett helt nytt sätt att tänka på. Med rätt inställning och Jacobs expertis så kan man få bort den sociala ångesten helt. Jag vågar nu göra saker som jag tidigare inte ens trodde jag klarade.

Andreas

Kursdeltagare

Quote

Jag har kämpat med social oro under lång tid och vände mig till Jacob för hjälp. Under några dagar varvade vi teori och praktik. Det gav verkligen resultat. Efter bara ett par dagar med Jacob klarade jag av sociala situationer som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Jacob har kompetensen och erfarenheten som krävs. Har du liknande utmaningar så tveka inte att gå kursen. Det kan jag verkligen rekommendera.

Lars

Kursdeltagare

Quote

Efter en kort tid av att ha jobbat med Jacob så såg jag hur mitt självförtroende ökade med raketfart. Från att ha varit osäker i sociala sammanhang till att verkligen kunna känna mig självsäker och ”bli bra” på den sociala biten. Jag har sett förbättringar privat såväl som med andra på jobbet.

Alexander

Kursdeltagare

Liknande kurser

Se nedan för annan kurs (på distans)

Social Coaching

Vill du göra en förändring i din sociala tillvaro? Genom social coaching kan du få rätt hjälp och de verktyg som behövs för att övervinna dina utmaningar och stärka din förmåga att hantera allmänna eller specifika sociala situationer.

Personlig Coaching via Distans - från 9.900 kr

Coaching via Distans - från 9.900 kr

LÄS MER