Hej, Jacob här!

Jag är grundaren av Social Academy och här kan du läsa lite mer om min bakgrundshistoria.

Min historia började nämligen med att jag själv under många år var begränsad i min sociala tillvaro. Jag vet exakt hur det känns när till exempel:

Du påverkas av att känna en jobbig nervositet eller obehag i vissa sociala situationer…

Du fegar ur när man ska ta vissa typer av initiativ eller undviker obekväma situationer…

Du känner att man inte lyckas nå fram i konversationen riktigt på det sätt man skulle vilja…

Det var precis vad som präglade mitt liv och som gjorde att jag kände mig begränsad och gjorde att jag gick miste om möjligheter, vilket i sin tur lämnade mig med en känsla av ångest och frustration…

… Ända tills jag en dag fick nog och bestämde mig för att göra en förändring!

Jag hade bestämt mig för att göra en förändring i min sociala tillvaro och förmåga och att aldrig mer låta mig begränsas.

Jag gjorde först precis som alla andra: kollade på inspirerande videor, läste tips på Google, och så vidare…

Vilket gav mig väldigt mycket teori, tips och inspiration… men det gav mig inga riktiga förändringar eller resultat.

Faktum är att inga tips på Google kan ersätta verklighetsbaserad erfarenhet.

Det var först när jag bestämde mig för att göra det som verkligen krävdes av mig – att möta mina rädslor ansikte-mot-ansikte och ta riktiga initiativ – som allting verkligen tog fart.

Jag började utmana mig själv genom att göra beteendeexperiment och försätta mig i olika situationer som förut kändes jobbiga, tuffa, nya och ibland till och med omöjliga.

Jag gjorde det till en vana att till exempel sätta mig in i obekväma situationer, prata med främlingar, gå på evenemang och expandera min sociala cirkel.

Under resans gång hamnade jag i Spanien fram och tillbaka under 2 års tid (där de för övrigt har ett mycket mer socialt förhållningssätt), och blev av slumpen uppsamlad av ett gäng som var på en liknande utvecklingsresa. Där lärde jag mig mycket och tillsammans delade vi mål som att bli modigare och tryggare i oss själva och att utmana oss själva för att spränga nya personliga gränser. Till sist lärde jag mig till och med att tala flytande spanska – utan en enda lektion – bara genom att socialisera (och så mycket salsamusik förstås).

Dessutom så spenderade jag all min resterande tid på att läsa 100-tals böcker inom personlig utveckling och psykologi, om forskning inom ämnet, samt plugga kommunikation på universitetet, och sen så småningom utbilda mig till KBT-terapeut.

Det tog lite tid innan jag ens fattade vad som hade hänt: Jag hade förvandlats från att vara socialt obekväm till en person som var mycket mer självsäker och trygg i mig själv.

Från social ångest till att coacha ledare och hela familjer till en bättre social tillvaro

Från min egen personliga och verklighetsbaserade erfarenhet och sedan som KBT-terapeut blev vägen inte lång till att jobba med och hjälpa andra. Det visade sig att många tycker att den sociala tillvaron kan vara utmanande. Alltifrån att begränsas av social ångest, nervositet eller obehag – till att inte kunna skapa social kontakt på det sätt man önskar.

Jag blev inhyrd av alltifrån föräldrar till tonårsbarn och hela familjer – till chefer och företagsledare runt om i landet. Jag har rest land och rike runt och jobbat med alla möjliga sorters människor som har alla möjliga sorters bakgrunder du kan tänka dig. Men oavsett hur olika de var så delade de ungefär samma utmaningar och mål:

  • De ville bli mer avslappnade, bekväma och modiga i sociala sammanhang
  • De ville bli bättre på det praktiska – kunna nå fram till andra, starta genuina konversationer och få flyt i sociala sammanhang

Jag teamade efter ett tag upp med bl.a. fler likasinnade coacher och psykologer på vägen och detta utvecklades så småningom till Social Academy. Idag har 1000-tals genomgått de olika program för coaching, kurser, events och workshops vi haft genom åren.

Du och din sociala tillvaro

Många av oss nog kan skriva under på att något av det viktigaste i livet är den sociala tillvaron som vi delar tillsammans med andra. Det är de sociala interaktioner och relationer som vi har med andra som skapar gemenskap och ger mening i livet. Vare sig det är på jobbet, i skolan, på fritiden, eller bara i olika relationer och i sociala interaktioner över lag. 

Men – tyvärr så begränsas vi alldeles för ofta av att inte kunna trivas eller lyckas väl i vissa typer av interaktioner.

Ibland handlar det om att prata med främlingar eller med människor vi inte känner så väl, ibland handlar det om småprat eller kallprat, ibland om interaktioner i grupp, och ibland handlar det helt enkelt om olika situationer där vi står i centrum av uppmärksamhet.

Vi känner oss obekväma eller osäkra på våra förmågor, och det finns kanske situationer som känns obehagliga eller som vi undviker helt och hållet. Detta begränsar oss från att kunna känna oss trygga i oss själva och i att faktiskt kunna uppnå det vi vill. Vare sig det vi vill är att våga ta fler initiativ, att lättare skapa och få bra kontakt med någon eller att bara känna oss mer avslappnade inombords.

Om du så är tonåring eller någonstans mitt i livet – och oavsett om du är student eller ledare – så spelar din förmåga att hantera den sociala tillvaron en stor och viktig roll.

Om du känner att du också vill göra en förändring för att bli mer trygg i dig själv och i dina förmågor så kan våra kurser möjligtvis vara den snabbaste vägen dit, precis som de varit för så många andra.

Bästa hälsningar,

Jacob Wennerlund, Grundare Social Academy

Läs mer om våra kurser

Självkänsla och självförtroende

Den här onlinekursen lär dig fundamentala verktyg och tekniker för att stärka din självkänsla och ditt självförtroende.

Onlinekurs i egen takt - från 2.990 kr

Onlinekurs - från 2.990 kr

LÄS MER

Social Coaching

Vill du göra en förändring i din sociala tillvaro? Genom social coaching kan du få rätt hjälp och de verktyg som behövs för att övervinna dina utmaningar och stärka din förmåga att hantera allmänna eller specifika sociala situationer.

Personlig Coaching - från 9.900 kr

Coaching via Distans - från 9.900 kr

LÄS MER

Maxa din Sociala Kompetens

Kursen för dig som verkligen vill uppgradera ditt sociala självförtroende. För dig som vill bli tryggare, modigare och träna upp din sociala förmåga i praktiken.

2 dagar kurs och coaching - från 19.900 kr

Kurs & Coaching - från 19.900 kr

LÄS MER