Bli tryggare i sociala situationer

Är du trött på att begränsas i sociala situationer?

Undviker du vissa situationer eller att göra saker på grund av social ångest och nervositet?

Vill du bli mindre spänd och ansträngd och istället mer avslappnad och självsäker när du t.ex. ska ta sociala initiativ? Hantera gruppsituationer eller prata inför andra?

Den här onlinekursen som du går helt på egen hand lär dig hur du kan gå från social ångest mot ett större socialt självförtroende.

 • Lär från någon som faktiskt själv har gått från social ångest till mer social frihet – och som kan relatera till dig
 • Se videor som ger dig praktiska tips och metoder för hur du kan tänka och hantera situationer i praktiken – och som du kan använda dig av direkt
 • Inga datum eller inlämningar att förhålla sig till. Du går kursen i egen takt och uppskattad tid att lägga är runt 5-10 timmar.
 • 1990 kr just nu (33% rabatt från ordinarie 2990 kr) och dessutom med 30 dagars öppet köp på kursen

 

Övervinn din sociala ångest

Enligt studier är det mer än en tiondel av Sveriges befolkning som känner ett starkt obehag i olika situationer i form av social ångest eller social fobi och ännu fler som känner att det kan vara allmänt jobbigt eller ansträngande med vissa sociala situationer.

Det kan både vara generellt i sociala möten med andra eller så handlar det om mer specifika situationer, så som att till exempel prata framför andra, lära känna nya människor, att hamna i spontant kallprat, att ha viktiga samtal, att få social uppmärksamhet av andra eller olika typer av gruppsituationer.

Den här kursen hjälper dig att förändra den jobbiga känslan och att istället bli tryggare, lugnare och mer självsäker i de specifika sociala situationer som är viktigast för dig.

Hur då?

Genom att förändra mentala perspektiv och tankesätt och lära dig att hantera situationen på ett nytt sätt – kommer du att kunna förändra den reaktion av social ångest, oro eller nervositet som förknippas med en eller flera typer av situationer.

Den här onlinekursen lär dig några av de mest relevanta metoderna och teknikerna som vilar på vetenskap utifrån KBT (kognitiv beteendeterapi). Dessutom får du lära dig mer praktiska strategier för att vända nervositet och social ångest till en mer socialt trygg tillvaro utifrån Socialmetoden®.

Praktiska verktyg och tekniker att använda i situationen

Den här onlinekursen ger dig inte bara teori, du får även välbeprövade tekniker från andra som redan gjort resan från social ångest till mer social frihet. Du lär dig genast hur du faktiskt kan tänka, vad du kan göra och hur du gör det så att det får en effekt i verkligheten.

Med hjälp av kursen kommer du ha verktyg och metoder för att steg-för-steg övervinna din sociala rädsla och bli tryggare i de situationer som du vill bli tryggare i.

Kursen består av 3 olika delar med videor och tillhörande kursmaterial som du genomför i din egen takt inne på utbildningsplattformen (online). Du ska inte lämna in några uppgifter utan du går själv igenom kursmaterialet.

Vad kommer du att lära dig i kursen?

Exempel på vad du kommer att lära dig:

 • Stärk din självkänsla och självbild och bli tryggare i dig själv
 • Hur du förändrar tankar och mentala inställningar till din fördel
 • Hur du ska tänka inför, under och efter sociala situationer
 • Hur du hanterar situationen i praktiken (i möten en och en, gruppsituationer, prata framför andra m.m.)
 • Plus: hur du för konversationer och interaktioner som flyter på mer naturligt

Information

Onlinekurs i din egen takt.

Var? Online. Du loggar in på plattformen när du köpt kursen. Tillgång under 6 månader.

När? Du kan börja kursen när som helst efter köp och genomföra den i egen takt. Uppskattad tid är runt 5-10 timmar. Inga datum eller inlämningar i kursen.

Kursavgift: 1990 kr (spara 33% - ordinarie pris 2990 kr)

Köp kursen nu

Detta kan du efter kursen

Stärka självbilden och bli tryggare inombords

Hantera nervositet och social ångest

Hur du kan tänka inför och under situationen

Hantera sociala situationer bättre

Quote

Kursen gav mig helt nya praktiska verktyg men också perspektiv och tankar som jag inte stött på tidigare, trots att jag läst på och testat mycket. Jag känner ett större lugn och en stor skillnad i sociala situationer jämfört med innan!

Hanna

Kursdeltagare

En effektiv onlinekurs i din egen takt

Kursen innehåller videor, dokument och verktyg som du kan använda dig av direkt och helt i din egen takt.

Tanken är att det ska vara enkelt att ta till sig och använda sig av materialet samtidigt som det ger en effekt i praktiken så att du kan gå från social ångest till mer social trygghet i de specifika situationerna som du känner dig begränsad i.

Exempel ur kursinnehållet:

Del 1: Introduktion

 • Varför social rädsla?
 • Så här övervinner du den sociala rädslan
 • Dina personliga mål

Del 2: Fixa tänket

 • Tankarna som ställer till det
 • Så hittar du nya fördelaktiga perspektiv
 • Så ska du tänka inför sociala situationer
 • Så ska du tänka under sociala situationer
 • Så ska du tänka efter sociala situationer

Del 3: Sociala situationer i praktiken

 • Så slutar du ”fastna i huvudet”
 • Så hanterar du gruppsituationer
 • Så hanterar du fokus från andra
 • Så startar och fortsätter du konversationer
 • Så blir du lugnare och mer närvarande
 • Din personliga plan för en bättre social tillvaro

 

Är du redo för en tryggare social tillvaro?

Genom rätt metoder och verktyg går det att övervinna din sociala rädsla så att du också kan bli mer bekväm och trygg i dig själv i de situationer som kan kännas jobbiga eller utmanande.

Den här kursen ger dig psykologiska verktyg som vilar på forskning tillsammans med praktiska och välbeprövade tankesätt och verktyg utifrån Socialmetoden® som stärker ditt självförtroende inför och under sociala situationer.

Det här är för dig som bestämt dig för att du vill bli lugnare, tryggare och mer självsäker i din sociala tillvaro med andra. Om du också vill göra en förändring så ta del av kursen genom att boka nu här på sidan.

 

Köp kursen nu

Jacob Wennerlund, Kursansvarig

Jacob är utbildad KBT-terapeut och har många års gedigen erfarenhet av att ha jobbat med tusentals kursdeltagare och klienter över hela landet. Han har själv gått från en tillvaro av social ångest och begränsningar - till att vända på det helt och hållet till mer social frihet i sitt eget liv och att hjälpa andra att göra likadant.

Quote

Om du känner att du har någon form av nervositet eller social ångest eller fobi som begränsar dig så tveka inte en sekund att gå denna kursen. Den har hjälpt mig att bygga upp ett nytt självförtroende i sociala situationer och det kommer den säkert göra för många många andra också.

Caroline

Kursdeltagare

Quote

Jag har tidigare bland annat gått i terapi och läst en massa om social ångest på egen hand, men det kändes aldrig som det gav mig något stort. Den här kursen har däremot lyckats förklara saker på ett helt annat sätt som jag kan relatera till och som har hjälpt mig enormt. Kan starkt rekommendera kursen!

Sofie

Kursdeltagare

Quote

Det var smidigt att följa lektionerna online, steg-för-steg började jag få en ny förståelse och även ett nytt tankesätt som gjort att jag börjat känna mig mycket mer trygg i de situationer som tidigare var jobbiga.

Marcus

Kursdeltagare