Bli tryggare i sociala situationer

Hålls du tillbaka av osäkerhet i vissa sociala situationer? Drar du dig undan eller undviker dem ibland? Känner du social ångest?

Den här onlinekursen som du går helt på egen hand lär dig hur du kan övervinna den sociala ångesten och stärka känslan av trygghet i sociala situationer.

 • Lär från någon som faktiskt själv har gått från begränsningar och social ångest till ett större socialt självförtroende
 • Se videor som ger dig praktiska tips och metoder för hur du kan tänka och hantera situationer i praktiken – och som du kan använda dig av direkt
 • Du går kursen helt i egen takt och uppskattad total tid att lägga är cirka 5-10 utspridda timmar – du bestämmer när och hur ofta

Kursinnehåll:

Del 1: Introduktion

 • Så skapas social ångest och sociala rädslor
 • Detta behöver du göra för att övervinna sociala rädslor
 • Dina personliga mål

Del 2: Fixa tänket

 • Tankesätten som ställer till det för dig
 • Så hittar du nya fördelaktiga tankar & perspektiv
 • Tänk så här inför sociala situationer
 • Tänk så här under sociala situationer
 • Tänk så här efter sociala situationer

Del 3: Sociala situationer i praktiken

 • Så slutar du ”fastna i huvudet”
 • Så hanterar du gruppsituationer
 • Så hanterar du fokus från andra
 • Så startar och fortsätter du konversationer mer naturligt
 • Så blir du lugnare och mer närvarande
 • Din personliga plan för en mer självsäker social tillvaro

 

Praktiska verktyg och tekniker att använda i situationen

Den här onlinekursen ger dig inte bara teori, du får även välbeprövade tekniker från andra som redan gjort resan från osäkerhet till mer social frihet. Du lär dig genast hur du faktiskt kan tänka, vad du kan göra och hur du gör det så att det får en effekt i verkligheten!

Med hjälp av kursen kommer du ha verktyg och metoder för att steg-för-steg övervinna sociala begränsningar och känna en större social frihet.

Kursen består av 3 olika delar med videor och tillhörande kursmaterial som du genomför i din egen takt inne på utbildningsplattformen (online).

Vad kommer du att lära dig i kursen?

Exempel på vad du kommer att lära dig:

 • Stärk din självbild och bli tryggare i dig själv
 • Hur du förändrar tankar och mentala inställningar till din fördel
 • Hur du kan tänka inför, under och efter sociala situationer
 • Hur du hanterar situationen i praktiken (i möten en och en, gruppsituationer m.m.)
 • Plus: hur du för konversationer och interaktioner som flyter på mer naturligt

Övervinn dina sociala begränsningar

Enligt studier är det mer än en tiondel av Sveriges befolkning som känner ett starkt obehag i form av social ångest och betydligt fler som känner att det kan vara allmänt jobbigt eller ansträngande med vissa sociala situationer. Det är alltså väldigt vanligt att vi känner oss begränsade på olika sätt.

Det kan både vara generellt i sociala möten med andra eller så handlar det om mer specifika situationer, så som att till exempel prata framför andra, lära känna nya människor, att hamna i spontant kallprat, att ha viktiga samtal, att få social uppmärksamhet av andra eller olika typer av gruppsituationer.

Den här kursen hjälper dig att förändra detta och att istället bli tryggare och mer självsäker i de specifika sociala situationer som är viktigast för dig.

Hur då?

Genom att förändra mentala perspektiv och tankesätt och lära dig att hantera situationen på ett nytt och bättre sätt i praktiken. Den här onlinekursen lär dig några av de mest relevanta metoderna och teknikerna som vilar på vetenskap utifrån kognitiv beteendeterapi samt mer praktiska metoder utifrån Socialmetoden®.

Information

Onlinekurs i din egen takt.

Var? Online. Du loggar in och får tillgång till kursinnehållet när du köpt kursen. Tillgång under 6 månader.

När? Du kan börja kursen när som helst efter köp och genomföra den i egen takt. Totalt runt 5-10 timmars kursinnehåll - du bestämmer när och hur ofta.

Kursavgift: 3990 kr

Köp kursen nu

Bli tryggare och våga mer

Få ett bättre socialt tankesätt

Bygg upp ett socialt självförtroende

Hantera sociala situationer bättre

Quote

Kursen gav mig helt nya praktiska verktyg men också perspektiv och tankar som jag inte stött på tidigare, trots att jag läst på och testat mycket. Jag känner ett större lugn och en stor skillnad i sociala situationer jämfört med innan!

Hanna

Kursdeltagare

Ta steget mot ett större socialt självförtroende

Genom rätt metoder och verktyg går det att övervinna dina sociala begränsningar att du också kan bli mer bekväm och trygg i dig själv.

Den här kursen ger dig psykologiska verktyg utifrån kognitiv beteendeterapi som vilar på forskning tillsammans med praktiska och välbeprövade tankesätt och verktyg utifrån Socialmetoden® för att hantera situationer i praktiken.

Om du också bestämt dig för att du vill investera i dig själv och bli tryggare och friare i din sociala tillvaro med andra så ta steget idag och gå den här kursen. Lycka till!

Köp kursen nu

Jacob Wennerlund, Kursansvarig

Jacob är utbildad KBT-terapeut och har många års gedigen erfarenhet av att ha jobbat med tusentals kursdeltagare och klienter över hela landet. Han har själv gått från en tillvaro av begränsningar och utmaningar - till att vända på det helt och hållet till mer social frihet i sitt eget liv och att hjälpa andra att göra likadant.

Quote

Om du känner att du har någon form av nervositet som begränsar dig så tveka inte en sekund att gå denna kursen. Den har hjälpt mig att bygga upp ett nytt självförtroende i sociala situationer och det kommer den säkert göra för många många andra också.

Caroline

Kursdeltagare

Quote

Jag har tidigare bland annat gått i terapi och läst en massa om social ångest på egen hand, men det kändes aldrig som det gav mig något stort. Den här kursen har däremot lyckats förklara saker på ett helt annat sätt som jag kan relatera till och som har hjälpt mig enormt. Kan starkt rekommendera kursen!

Sofie

Kursdeltagare

Quote

Det var smidigt att följa lektionerna online, steg-för-steg började jag få en ny förståelse och även ett nytt tankesätt som gjort att jag börjat känna mig mycket mer trygg i de situationer som tidigare var jobbiga.

Marcus

Kursdeltagare