För dig som vill känna dig tryggare i sociala situationer

Är du trött på att begränsas av den där jobbiga känslan i sociala situationer?

Eller undviker du vissa situationer eller att göra saker på grund av social ångest och nervositet?

Vill du bli mindre spänd och ansträngd och istället mer avslappnad när du t.ex. ska:

 • Prata inför en grupp?
 • Ta sociala initiativ?
 • Hamna i gruppsituationer?
 • Socialisera över lag med andra?

Vår sociala rädsla är grunden till olika nivåer av social ångest och att vi kan känna oss obekväma i vissa sociala situationer. Enligt studier är det mer än 15% av Sveriges befolkning som känner ett starkt obehag i olika situationer i form av social ångest, och ännu fler som känner att det kan vara allmänt jobbigt eller ansträngande med vissa sociala situationer.

Det kan både vara generellt i sociala möten med andra eller så handlar det om mer specifika situationer, så som att till exempel prata framför andra, lära känna nya människor, att hamna i spontant kallprat, att ha viktiga samtal, att få social uppmärksamhet av andra eller olika typer av gruppsituationer.

Den här kursen hjälper dig att förändra den jobbiga känslan och att istället bli tryggare, lugnare och mer självsäker i de sociala situationer som är viktigast för dig.

Hur då?

Genom att förändra mentala perspektiv och tankesätt och lära dig att hantera situationen på ett nytt sätt – kommer du att kunna förändra den reaktion av rädsla (ångest, oro, nervositet o.s.v.) som förknippas med en eller flera typer av situationer (prata framför andra, vara i fokus, ta initiativ o.s.v.).

Den här onlinekursen lär dig några av de mest relevanta metoderna och teknikerna som vilar på vetenskap utifrån KBT (kognitiv beteendeterapi). Dessutom får du lära dig mer praktiska strategier för att vända nervositet och social ångest till en mer socialt trygg tillvaro utifrån Socialmetoden®.

Praktiska verktyg och tekniker att använda i situationen

Den här onlinekursen ger dig inte bara teori, du får även välbeprövade tekniker från andra som redan gjort resan från social ångest till mer social frihet. Du lär dig genast hur du faktiskt kan tänka, vad du kan göra och hur du gör det så att det får en effekt i verkligheten.

Med hjälp av kursen kommer du ha verktyg och metoder för att steg-för-steg övervinna din sociala rädsla och bli tryggare i de situationer som du vill bli tryggare i.

Kursen består av 3 olika delar med lektioner av videor och tillhörande kursmaterial och praktiska övningar som du genomför i din egen takt inne på utbildningsplattformen (online). I kursen får du även möjlighet till mejlkontakt med kursledaren, om du behöver hjälp med något eller har frågor.

Vad kommer du att lära dig i kursen?

Exempel på vad du kommer att lära dig:

 • Stärk din självkänsla och självbild och bli tryggare och lugnare i dig själv
 • Hur du förändrar tankar och mentala inställningar till din fördel
 • Hur du ska tänka inför, under och efter sociala situationer
 • Hur du hanterar situationen i praktiken (i möten en och en, gruppsituationer, prata framför andra)
 • Hur du startar och för konversationer som flyter på

Detta får du

Onlinekurs med inloggning, stöd via mail.

Var? Online. Du loggar in på vår plattform när du köpt kursen. Tillgång under 6 månader.

När? Löpande start. Du kan börja kursen när som helst efter köp och genomföra den i egen takt.

Kursavgift: 2990 kr

Köp kursen nu!

Detta kan du efter kursen

Stärka självbilden och bli tryggare inombords

Hantera nervositet och social ångest

Hur du kan tänka inför och under situationen

Hur du kan göra i sociala situationer

Quote

Kursen gav mig helt nya praktiska verktyg men också perspektiv och tankar som jag inte stött på tidigare, trots att jag läst på och testat mycket. Jag känner ett större lugn och en stor skillnad i sociala situationer jämfört med innan!

Hanna

Kursdeltagare

En effektiv onlinekurs i din egen takt

Genom tydliga videor, övningar och dokument får du den kunskap och de verktyg du behöver för att genomföra kursen.

Den här kursen är inte fylld med överflödigt material utan istället har vi fokuserat på de allra viktigaste aspekterna och de mest praktiska verktygen – som du kan börja använda dig av direkt.

Tanken är att det ska vara enkelt att ta till sig och använda sig av materialet samtidigt som det ger en effekt i praktiken så att du kan gå från social rädsla (nervositet, social ångest) till mer social trygghet.

Kursen är uppdelad i tre delar:

Del 1: Introduktion

 • Varför social rädsla?
 • Så här övervinner du den sociala rädslan
 • Dina personliga mål

Del 2: Fixa tänket

 • Tankarna som ställer till det
 • Så hittar du nya fördelaktiga perspektiv
 • Så ska du tänka inför sociala situationer
 • Så ska du tänka under sociala situationer
 • Så ska du tänka efter sociala situationer

Del 3: Sociala situationer i praktiken

 • Så slutar du ”fastna i huvudet”
 • Så hanterar du gruppsituationer
 • Så hanterar du fokus från andra
 • Så startar och fortsätter du konversationer
 • Så blir du lugnare och mer närvarande
 • Din personliga plan för en bättre social tillvaro

 

Är du redo för en tryggare social tillvaro?

Genom rätt metoder och verktyg går det att övervinna din sociala rädsla så att du också kan bli mer bekväm och trygg i dig själv i de situationer som kan kännas jobbiga eller utmanande.

Den här kursen ger dig psykologiska verktyg som vilar på forskning tillsammans med praktiska och välbeprövade tankesätt och verktyg utifrån Socialmetoden® som stärker ditt självförtroende inför och under sociala situationer.

Det här är för dig som bestämt dig för att du vill bli lugnare, tryggare och mer självsäker i din sociala tillvaro med andra. Om du också vill göra en förändring så passa på att boka in dig på kursen du med.

 

Köp kursen nu!

Jacob Wennerlund, Kursansvarig

Jacob är utbildad KBT-terapeut och har mångårig erfarenhet av att personligen jobbat med hundratals klienter och kursdeltagare över hela landet. Han har själv gått från en tillvaro av social ångest och begränsningar - till att vända på det helt och hållet till mer social frihet i sitt eget liv och att hjälpa andra att göra likadant.

Quote

Jag har tidigare bland annat gått i terapi och läst en massa om social ångest på egen hand, men det kändes aldrig som det gav mig något stort. Den här kursen har däremot lyckats förklara saker på ett helt annat sätt som jag kan relatera till och som har hjälpt mig enormt. Kan starkt rekommendera kursen!

Sofie

Kursdeltagare

Quote

Det var smidigt att följa lektionerna online, steg-för-steg började jag få en ny förståelse och även ett nytt tankesätt som gjort att jag börjat känna mig mycket mer trygg i de situationer som tidigare var jobbiga.

Marcus

Kursdeltagare

Quote

Om du känner att du har någon form av nervositet eller social ångest eller fobi som begränsar dig så tveka inte en sekund att gå denna kursen. Den har hjälpt mig att bygga upp ett nytt självförtroende i sociala situationer och det kommer den säkert göra för många många andra också.

Caroline

Kursdeltagare

Övriga kurser

Se nedan för mer personliga coaching- och kursprogram

Social Coaching

Vill du göra en förändring i din sociala tillvaro? Genom social coaching kan du få rätt hjälp och de verktyg som behövs för att övervinna dina utmaningar och stärka din förmåga att hantera allmänna eller specifika sociala situationer.

Coaching Online - från 9.900 kr

LÄS MER

Social Frihet - Kursprogram

Kursen för dig som verkligen vill uppgradera ditt sociala självförtroende och bli mer socialt fri. För dig som vill bli tryggare, modigare, våga mer och få nya sociala färdigheter.

Kursprogram & Coaching - från 18.900 kr

LÄS MER