Förbättra dessa 3 saker så förbättras din livskvalité.

Ditt liv styrs mer eller mindre av din nivå av följande tre egenskaper: Din självkänsla, ditt självförtroende och din självkännedom. Förbättra dessa tre så förbättras även din livskvalité.

 

Komplettera ditt lag och bli en vinnare i livet.

Jag brukar dra metaforen att om ditt liv vore en fotbollsmatch, så skulle ditt lag bestå av din självkänsla, ditt självförtroende och din självkännedom. Desto mer du ökar de tre komponenterna, desto bättre lag får du.

Bättre-Självkänsla-Coaching

Låg: Kass självbild, Ångest, Dåliga Relationer.

Genomsnitt: ”Medelmåtta”, Frustration, Otillfredställande Relationer.

Hög: Välbefinnande, Bättre Relationer, Personlig Succé.

1. Självkänsla

Din självkänsla är din målvakt. Det är din bas och din grund. Din självkänsla bygger på hur du ser på dig själv och hur mycket du tycker om och värderar dig själv. Har du inte en bra självkänsla så gör du i stort sett självmål varje gång du stöter på motgångar, små såväl som stora. Om du inte ser dig själv som värdefull, och inte gillar eller accepterar allt med dig själv och den du är fullt ut, så faller hela laget.

Genom att träna upp din självkänsla och hur du ser dig på själv till mer positiva och fördelaktiga perspektiv så är du på god väg att ha den kanske mest fundamentala biten på plats.

2. Självförtroende

Ditt självförtroende är din offensiv. Det är det som tar dig framåt, som låter dig ta dig an utmaningar och att nå dina mål och drömmar. Det är ditt självförtroende som lyfter dig till nya nivåer och som gör att du lyckas trots utmaningar på vägen.

Utan ett bra självförtroende är det svårt att ta dig över till den andra planhalvan och att göra mål. Istället stannar du kvar i egen zon utav falsk trygghet, komfort och rädsla för det som ibland kan kännas nytt, annorlunda eller skrämmande. Dessutom alltför ofta baserat på vad andra tycker eller tänker om en. Träna upp ditt självförtroende för att uppnå din fulla potential och ta dig dit du vill.

3. Självkännedom

Din självkännedom är ditt försvar. Det är det som gör att du får ett starkt medvetande om dina tankegångar, dina inställningar och dina attityder. Det är det som gör att du kan få mer kontroll över dina tankar och känslor genom att få upp medvetandet och förstå vad som pågår i det interna. På så sätt skyddar din självkännedom dig mot att rivas med av tillfälliga känslor eller negativa tankemönster.

Din självkännedom hjälper dig även med att vara mer autentisk mot dig själv och att se sakerna som de är. Det gör att du får en bättre förståelse för dig själv. Med hjälp av denna självinsikt får du förmågan att kunna förändra tankar eller handlingar som inte tjänar dig något och att vända dem till din egen fördel och därmed förbättra din livskvalité och din personliga lycka i längden.

Samla laget och frodas på planen!

Desto bättre din målvakt, ditt försvar och din offensiv är, desto bättre lag har du att ta dig an livet med. Fattas du en av de tre komponenterna så är laget ej komplett. Se till att höja nivån på samtliga tre och höj automatiskt din livskvalité, din personliga succé och bli en vinnare i ditt eget liv.

 

Fotbollsplan