5 Egenskaper Som Definierar ÄKTA Självförtroende

Vad är självförtroende..? ÄKTA självförtroende? Är det bara att klistra på ett leende, ”tro på sig själv” och vara den som låter mest i omgivningen? Nja…

Nedan finner du listan på de 5 egenskaperna som (genuint) självsäkra personer innehar.

 

1. De har ett utvecklingstänkande

De vågar prova nya saker för att de vet att det berikar deras liv. De tar genomtänkta risker och vidtar åtgärder om de ser att belöningen för att agera är större än att inte agera alls. De vet att livet är kort och låter inte möjligheter passera genom fingrarna på grund av irrationella rädslor. De ser misslyckande som en lärdom och en erfarenhet. De stannar inte kvar i evigheter och grubblar över sina misstag, istället letar de efter lösningar och går snabbt vidare.

 

2. De tar fram det bästa i andra

De lyfter alltid upp andra och får andra människor i sin omgivning att må bra. De drar sig inte för att ge en uppriktig komplimang till någon. De jämför sig heller inte med andra människor och känner därför inget behov av att trycka ner eller nedvärdera andra för att försöka höja upp sig själv.

 

3. De är sanna mot sig själva

Genuint självsäkra personer är medvetna om sina styrkor och svagheter och försöker inte dölja eller skylla bort sina brister. De vågar erkänna sina misstag och handlingar, men de hänger sig aldrig upp på dem – de vet att de är lika mänskliga som alla andra. Genuint självsäkra personer är dessutom ärliga och uppriktiga om hur de känner för saker och ting och förtränger inte sina känslor.

 

4. De tar ansvar för sitt liv

Genuint självsäkra personer känner sig aldrig som ett offer av omständigheter. Istället tar de ägarskap av situationen och gör någonting åt det. De vet med sig att det mesta går att ändra på om de bara ändrar sin inställning och de åtgärder de tar. De är väldigt försiktiga med att döma och slänga ur sig tomma åsikter som ”det kan man inte”, ”det är svårt”, eller det är ”si eller så”… förrän de verkligen har samlat en egen erfarenhet och gjort allt i sin makt att nå sitt mål.

 

5. De behöver inte andras godkännande

Självsäkra personer söker inte andras godkännande för att leva sitt liv så som de önskar. De vet med sig att det är orealistiskt att bli gillad av alla, och försöker därför inte begränsa sina möjligheter i livet genom att försöka leva livet så som andra vill att de ska leva. De låter inte föräldrar, vänner, grannen eller vad som sägs på TV styra hur de ska leva sitt liv. De behöver inte yttre acceptans för att gilla sig själv.

Verkligt självsäkra personer sätter sina egna ambitioner och lever enligt sina egna villkor. De bestämmer till 100 % vad som är viktigt och betyder något för dem i livet och står fast vid det oavsett yttre påverkan.

 

De 5 Egenskaperna hos genuint självsäkra personer sammanfattade:

1) De har ett utvecklingstänkande.

2) De tar fram det bästa i andra.

3) De är sanna mot sig själva.

4) De tar ansvar för sitt liv.

5) De behöver inte andras godkännande

 

Psst. Vill du också Bli Naturligt Självsäker? 

Tryck här för att kolla in vår onlinekurs!